Menu

Pulled chicken

Pulled chicken: veelzijdig en smaakvol

Wraps, nacho’s, bites, met pulled chicken kunt u alle kanten op. Deze malse, licht gekruide kip is perfect als vulling voor tortillabakjes, topping voor een salade, of smaakmaker voor loaded nacho’s.

Ingrediënten (voor 1 persoon):

- 75 g pulled chicken van Delixues Orientale.

- 1 grote tortillawrap.

- 1 el barbecuesaus.

- 1/4 rode ui, gesnipperd.

- 2 el mais, uitgelekt (blik).

- 1 el zure room.

- 1 tl koriander, fijngehakt.

- Muffinvorm (ingevet).

skyline

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 ºC. Snijd drie kleine cirkels uit de tortillawrap en druk deze in de holtes van een ingevette muffinvorm. Bak de cirkels in circa vijf minuten knapperig en laat ze vervolgens afkoelen. Verhit intussen de pulled chicken in een pan en meng met de barbecuesaus, rode ui, en mais. Vul de tortillabakjes met de kip en garneer met een toefje zure room en wat koriander.

Tips van de chef: 

- Loaded nachos: Verdeel de pulled chicken over een handje nacho’s, strooi geraspte kaas erover en bak kort in de oven. Serveer met guacamole en salsa.

- Pulled chicken salade: Serveer de warme kip op een bedje van romaine sla, avocado en komkommer. Werk af met een dressing van yoghurt en citroen.

- Wrap: Vul een halve tortillawrap met pulled chicken, spinazie en paprika, en rol strak op. Snijd doormidden voor een snelle snack.

- Taco: Gebruik een kleine tacoschelp, vul met pulled chicken en garneer met jalapeños en een scheutje limoen.